Hlavní obsah

Putin poprvé míří na Krym, má tam oslavit Den vítězství

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosvka

Ruský prezident Vladimir Putin se chystá na návštěvu Krymu – první od březnové anexe poloostrova. Podle deníku Kommersant se tam šéf Kremlu chystá právě na 9. května, aby na poloostrově oslavil Den vítězství.

Foto: Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

Deník uvedl, že Putin by se mohl na Krym vydat hned po hlavní přehlídce na Rudém náměstí, jež je tradiční součástí oslav ruského vítězství ve 2. světové válce. Doprovázet by jej měl premiér Medvěděv. Očekáváni jsou zejména v Sevastopolu, kde sídlí černomořská flotila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Akce s účastí prezidenta je už zanesena do programu. Zbývá to doladit s kremelskou administrativou,“ uvedl podle deníku vysoce postavený zdroj z ministerstva obrany.

V Sevastopolu ale prý tyto informace zatím nemají. Pravděpodobnost Putinovy návštěvy na Krymu je však podle Kommersantu velmi vysoká, pohybuje se kolem 90 procent.

Podle ukrajinské agentury Ukrinform totiž do Sevastopolu už vyrazili pracovníci ochranné služby FSO a protokolu. Putinův mluvčí ale stále tvrdí, že návštěva

Krymu v prezidentově programu na 9. května zatím není.

Podle jiného dobře informovaného zdroje z Moskvy přípravy probíhají proto, aby příslušné úředníky případné prezidentovo přání oslavit státní svátek na Krymu nezaskočilo. „Rozhodnutí je jen a jen na Putinovi,“ uvedl zmíněný zdroj pro Ukrinform.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám