Hlavní obsah

Dav v Luhansku obsadil sídlo místní správy, žádal připojení k Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Separatisté ve východoukrajinském Luhansku v úterý odpoledne obsadili sídlo oblastní správy a volali při tom po připojení k Rusku. Už v pondělí se také zmocnili velitele speciální policejní jednotky, jehož zadržují v okupované budově tajné služby SBU.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Zastánci Ruska bijí jednoho z účastníků demonstrace za jednotnou Ukrajinu v Doněcku.

Článek

Do střediska oblastní správy vtrhlo několik stovek lidí vedených zhruba dvaceti mladíky s kovovými tyčemi v rukou. Skandovali: „Referendum” a „Rusko”. Podle nepotvrzených zpráv nad budovou vztyčili ruskou vlajku.

Podle rádia Svoboda separatisté už o den dříve zadrželi policejního velitele Tymura Juldaševa, když s rekruty dorazil do policejní školy ve městě Sčastje nedaleko Luhansku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie potvrdila, že činí kroky, aby se Juldašev dostal na svobodu.

V policejní škole se mělo připravovat dvacet nováčků na nasazení ve zvláštní jednotce Tymur, kterou zformovalo ministerstvo vnitra pro boj s ruskými diverzanty.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Střety v ulicích Doněcku

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojenská technika ve SlavjanskuVideo: Reuters

V Horlivce vyrabovali auta s penězi

Pět automobilů převážejících peníze pro Privatbank napadla skupina lidí v maskovacích uniformách. Tři odjely směrem na Artěmovsk, zbylé dva zůstaly odstavené před obsazeným místním úřadem. Posádky vozů útočníci propustili, ale hotovost z nich zmizela.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Kostjantynivka

V Doněcku propustili rukojmí

V Doněcku separatisté propustili pět zastánců jednotné Ukrajiny, které zadrželi během střetů v pondělí večer. Separatisté zaútočili na Ševčenkově bulváru holemi a obušky na demonstraci zastánců jednotné Ukrajiny. Několik lidí bylo zraněno.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Zastánci Ruska táhnou ulicemi Doněcku

„Pět zadržených proukrajinských aktivistů v Doněcku se v noci dostalo na svobodu,“ uvedl bývalý ministr vnitra Jurij Lucenko pro Ukrajinskou pravdu. Zadržováni byli v kanceláři Strany regionů, v jejímž čele stál odstavený prezident Viktor Janukovyč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pondělní demonstrace v Doněcku se neobešla bez zraněníVideo: Reuters

Postřeleného starostu převezli do Izraele

Charkovský starosta Gennadij Kernes, kterého v pondělí vážně zranil neznámý atentátník, byl v noci na úterý převezen do izraelského města Haifa k dalšímu ošetření. Podle zpráv ukrajinských médií je politik v umělém spánku a napojen na plicní ventilaci. Po útočníkovi, který způsobil Kernesovi průstřel jater a plic, policie zatím bezvýsledně pátrá. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám