Hlavní obsah

Poslední dopis z Titaniku se na aukci prodal za čtyři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V přepočtu za čtyři milióny korun se prodal dopis, který byl napsán na Titaniku krátce před jeho srážkou s ledovcem. Na sobotní aukci v Británii se vydražil za 119 tisíc liber anonymnímu zájemci.

Článek

Podle aukčního domu Henry Aldridge & Son jde zřejmě o rekordní částku zaplacenou za dopis z Titaniku. „Zájem byl velký," prohlásil mluvčí společnosti.

Dopis napsala 14. dubna 1912 cestující Esther Hartová společně se svou dcerou Evou. Večer téhož dne Titanik narazil do ledovce a při jeho potopení zemřelo přes 1500 lidí. „Námořníci říkají, že zatím máme nádhernou cestu," píše se například v dopise určeném pro Estheřinu matku.

Katastrofu přežily

Esther Hartová a její dcera katastrofu přežily, její manžel Benjamin Hart však musel svůj život obětovat. Dopis se zachoval díky tomu, že byl v kapse kabátu, který dal Benjamin své manželce, když ji i dceru posadil do záchranného člunu. Rodina cestovala z Anglie do Kanady, kde se chtěla usadit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám