Hlavní obsah

Ukrajinská armáda obkličuje Slavjansk, na město nezaútočí

– Kyjev

Ukrajinské bezpečnostní síly v rámci druhé fáze protiteroristické operace obklíčí Slavjansk, ale na město nezaútočí, uvedla agentura Interafax Ukrajina.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Proruský separatista ve Slavjansku

Článek

„Ukrajinské speciální síly zahájily druhou fázi protiteroristické operace, která skončí tím, že se zcela obklíčí město Slavjansk, aby teroristé neměli možnost přivést si posily, “ řekl Serhyj Pašynskij z kanceláře prezidenta na briefingu v Kyjevě.

„Operace bude pokračovat, cílem je zablokovat teroristy ve Slavjansku a vyhnout se civilním obětem,“ dodal Pašynskij.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Slavjansk

Náčelník protiteroristického centra tajené služby SBU Vasyl Krutov vyloučil útok na město: „Nechceme oběti, nezaútočíme na město. Chceme vítězství, ale ne za cenu lidských obětí mezi občany. Ale diverzanti – teroristé musí být odpovědni za své činy.“

Krutov dodal, že jde o nestandardní operaci, se kterou se nesetkaly ani jiné tajné služby na světě. Narážel na zapojení ruských sil.

Pašynskij dodal, že ve městě nejde o politický protest: „Jsou to obyčejní teroristé, kteří se schovávají za ženami a dětmi.“ Podle něj si vybudovali opěrné body v mateřských školkách a nemocnicích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská armáda cvičí u ukrajinských hranic s vojenskými stíhačkamiVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám