Hlavní obsah

Mladíka v Itálii zabil kříž připomínající Jana Pavla II.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brescia

Na 21letého turistu se ve čtvrtek poblíž severoitalské Brescie zřítil více než 30metrový krucifix, který ho na místě usmrtil. Kříž vznikl při příležitosti návštěvy papeže Jana Pavla II. v Brescii v roce 1998 a neštěstí v horském městečku Cevo se odehrálo jen tři dny před svatořečením Jana Pavla II., připomíná italská tisková agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Plakát připomínající papeže Jana Pavla II.

Článek

Skulptura křesťanského kříže byla neobvykle zakřivena dopředu, takže postava ukřižovaného Ježíše byla umístěna tváří k zemi. Autorem díla, které bylo původně umístěno na stadiónu v Brescii a v roce 2005 přemístěno do hor, je už zesnulý filmový výtvarník Enrico Job, manžel režisérky Liny Wertmüllerové.

Svědkové uvedli, že usmrcený mladík z oblasti severoitalského Bergama patřil ke skupině mladých katolíků, kteří místo navštívili. Byl na místě mrtvý. Další člověk byl ošetřen v nemocnici s lehčími zraněními.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od kříže se odlomila nejvyšší část, která se zřítila na skupinu návštěvníků. O zem se tak roztříštila i šestimetrová socha Ježíše Krista o hmotnosti 600 kilogramů.

Jan Pavel II. bude v neděli svatořečen společně s jedním ze svých předchůdců Janem XXIII. Ten přitom pocházel z okolí Bergama, stejně jako muž, který ve čtvrtek tragicky zemřel, podotkla agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám