Hlavní obsah

V Rakousku se utopil český kanoista

– Vídeň

V Rakousku se při sjíždění řeky Saalach v sobotu utopil 36letý český kanoista. Informovala o tom v neděli agentura APA. Muž z Brna se s lodí převrátil na konci úseku divoké vody v soutěsce Teufelsschlucht poblíž horského střediska Lofer v Salcbursku,

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přivolaní záchranáři z vody vytáhli už jen mrtvé tělo.

Čech řeku sjížděl spolu se skupinou přátel a pádloval jako první, uvedla agentura. Na konci soutěsky ale loď nezvládl a převrátil se. Silný proud ho vtáhl do peřeje a kolega, který se ho pokoušel zachránit, ho nedokázal vytáhnout z vody.

Vodáci zavolali záchranáře a na místo dorazili jak rakouští hasiči, tak jejich kolegové z blízkého Německa. Celkem se na akci podílelo 80 lidí, utopeného muže se jim ale podařilo vyprostit až po hodině a několika marných pokusech.

"Muž byl pod vodou relativně dlouho. Všechny pokusy jej oživit selhaly. Lékař mohl pouze konstatovat smrt. O přátele mrtvého se postaral krizový tým Červeného kříže," řekl policejní mluvčí Anton Schentz.

Sjíždění divokých úseků řek v Rakousku je mezi vodáky velmi oblíbenou zábavou, zájezdy pořádají i cestovní kanceláře. Loni se utopila mladá Češka při sjíždění řeky Salza ve Štýrsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám