Hlavní obsah

Bankéř v Anglii zabil svou ženu, aby utajil homosexualitu

– Londýn

Bankéře Jasvira Rama Gindaye, který měl pracovat v Londýně v kanceláři finančního ombudsmana, odsoudil soud v anglickém Wolverhamptonu na doživotí za vraždu své manželky Varkhu Rani. Tu loni zabil, aby nevyšlo najevo, že je homosexuál, uvedli BBC a list Independent.

Foto: Profimedia.cz

Dvůr, kde stál spalovač odpadu s ostatky novomanželky

Článek

Devětadvacetiletý Ginday si loni vzal v Indii, které se účastnilo sedm set lidí, čtyřiadvacetiletou Varkhu. Svatbě uniknout nemohl, i když se příteli už v roce 2008 svěřil, že ho přitahují muži. Podle policie z West Midlands ještě před sňatkem navštěvoval míst gay bary a měl vztahy s muži. Přesto si domluvil sňatek, aby dostál konvencím.

Foto: Profimedia.cz

Novomanželé na svatební fotografii

Šest měsíců po svatbě přijela v srpnu Varkha do Británie, aby oba žili spolu, což ale nešlo kvůli jeho homosexualitě. Novomanželka tři týdny po příjezdu našla v jeho telefonu kompromitující materiál, potvrzující bankéřovu orientaci a začala mu vyhrožovat, že vše prozradí.

Při hádce ji proto Ginday 12. září napadl ocelovou trubicí od vysavače a pak uškrtil. Její tělo hodil do spalovače zahradního odpadu za domem.

Příbuzným řekl, že ho žena opustila. Se strýcem nahlásil na policii její zmizení. Policisté, kteří po ní pátrali, se od sousedů dozvěděli, že ze zahradní pece stoupal hustý dým. Když přišli do Gindayova domu, cítili podivný zápach. Manžel jim, řekl, že je ze zahradního odpadu, policistům se to však nezdálo a donutili ho zvednout víko spalovače. Tam viděli ohořelé zbytky těla.

Foto: Profimedia.cz

Spalovač odpadu, kde byly ostatky novomanželky.

Podle detektiva Sarbjita Johala není jasné, jak ženu zabil, pitva pouze zjistila, že ji spálil až po smrti. Johal k jeho činu dodal: „Ginday se oženil, aby vyhověl konvencím, nalákal do manželství ubohou nevinnou dívku. Když zjistila pravdu, on s tím nemohl žít a rychle ji zabil.“

Podle soudce může požádat o předčasné propuštění nejdříve za 21 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám