Hlavní obsah

V ukrajinském parlamentu znovu padaly facky a rány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinští poslanci se opět poprali. Úterní šarvátku rozpoutalo kritické vystoupení předáka komunistů Petra Symoněnka vůči nacionalistům, kteří podle něj nahráli do karet Rusku, když během politické krize v prvních měsících tohoto roku zvolili radikální postup.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V ukrajinském parlamentu se strhla hromadná bitkaVideo: Reuters

 
Článek

Symoněnko srovnával nynější násilná obsazení úřadů ze strany proruských skupin na východní Ukrajině s dobýváním veřejných budov opozicí během protestů proti vládě exprezidenta Viktora Janukovyče. Radikální síly podle něj nastavily nežádoucí precedens a teď se to vrací v podobě tvrdého postupu úřadů vůči těm, kteří nesouhlasí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Děláte dnes všechno pro to, abyste lidi zastrašili. Zatýkáte je a bojujete s těmi, kdo mají jiný názor,“ prohlásil Symoněnko, než ho od řečnického pultu odtáhli dva nacionalističtí poslanci z ultrapravicové strany Svoboda.

Když pak na obranu svého šéfa vyskočili komunističtí zákonodárci, strhla se mela, do níž se zapojili i zástupci dalších stran. Vzduchem létaly pěsti. Symoněnko podle agentury Reuters ze šarvátky vyvázl bez zranění, což se nedalo říci o některých jiných se šrámy v obličeji.

Ukrajinští komunisté byli oporou bývalému prezidentu Janukovyčovi a jeho Straně regionů během nepokojů, které vedly k útěku Janukovyče do Ruska.

Bitky v ukrajinském parlamentu jsou evergreenem. V minulosti se poslanci často servali kvůli rozdílným názorům na jazykový zákon. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V ukrajinském parlamentu se strhla hromadná bitkaVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám