Hlavní obsah

Muž z Kosova zaútočil břitvou na posádku letadla

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z Kosova zaútočil v úterý břitvou na posádku letadla na pravidelné lince z Mnichova do Budapešti. Po útoku, při němž byly zraněny tři osoby, se posádka rozhodla vrátit do Mnichova. O události informovala agentura MTI.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Mnichov

Článek

Osmadvacetiletý muž byl vyhoštěn z Německa a na palubu letadla ho doprovázeli policisté. Ti však s ním neletěli. Krátce po startu zaútočil břitvou na stewardku. Útočníka se podařilo zpacifikovat po zásahu dalších členů posádky a několika cestujících.

„Viděl jsem, jak zaútočil na stewardku a vzápětí se snažil otevřít dveře letadla. Chtěl jsem mu v tom zabránit a společně s dalšími lidmi na palubě jsme se na útočníka vrhli,“ sdělil deníku Blikk Csaba Konka.

Letadlo Airbus A 321 se vrátilo na mnichovské letiště. Policie pronikla na palubu letadla a muže zatkla. Při zatýkání nekladl žádný odpor. Na palubě stroje bylo 76 pasažérů a sedm členů posádky. Server Index.hu uvedl, že muž chtěl útokem zabránit svému vydání do Maďarska.

Reklama

Výběr článků

Načítám