Hlavní obsah

Hackeři v akci: Fico oznámil, že se vzdává kandidatury

Právo, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Na oficiální webové stránce prezidentského kandidáta Roberta Fica se den před volbami objevilo oznámení, že se vzdává kandidatury. Překvapivou informaci mají ovšem na svědomí hackeři.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kandidát na slovenského prezidenta Robert Fico.

Článek

„Někdo se nám naboural na stránku,“ potvrdila práci hackerů mluvčí strany Směr-sociální demokracie Monika Počátková.

Na stránce se objevil text s následujícím sdělením: „S pokorou se vzdávám kandidatury na funkci prezidenta Slovenské republiky. Domnívám se, že právě v tomto okamžiku mého života nadešel čas na sebereflexi a na splnění mého slibu, že v roce 2014 už v politice nebudu. Cítím, že bych měl složit účet ze všeho špatného, co jsme způsobili. Upřímně mě to všechno mrzí. Děkuji za vaši důvěru a věřím, že společně nalezneme cestu, jak to napravit.“

Kvůli útoku podal Fico k Ústřední volební komisi podnět pro porušení volebního i trestního zákona. Podle něj byla útokem významným způsobem narušena rovnost prezidentských kandidátů. Strana Směr-sociální demokracie označila útok neznámého hackera za vrchol agresivní antikampaně namířené proti Ficovi.

První kolo prezidentských voleb vyhrál přede dvěma týdny premiér se ziskem 28 procent hlasů, druhé místo obsadil popradský podnikatel a filantrop Andrej Kiska s 24 procenty. Oba postoupili do rozhodujícího druhého kola, které se koná v sobotu 29. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám