Hlavní obsah

Rusko přesunuje k hranicím s Ukrajinou elitní gardové jednotky

– Kyjev

Rusko podle ukrajinského webu Dumskaja přisunulo v pondělí k hranicím s Ukrajinou další jednotky. Nově tam byl přemístěn tankový pluk a několik praporů. Jsou mezi nimi i elitní gardové jednotky. Zachyceny jsou na videích.

BEZ KOMENTÁŘE: Transport ruské elitní gardové jednotky

 
Článek

Na jihozápadě Brjanské oblasti se objevily tanky z 12. tankového pluku čtvrté gardové Kantěmirovské tankové divize. Nyní se nacházejí u hranic Černigovské oblasti, odkud vede přímá cesta na Kyjev.

V Kurské oblasti pak nově působí prapor jiné elitní jednotky, druhé gardové Tamanské motostřelecké divize se čtyřmi sty vojáky, kolovými i pásovými obrněnými transportéry a deseti tanky.

Na polygonu u mezi městy Bělgorod, Severnyj a Stroitěl pak cvičí tři prapory 76. Pskovské výsadkové divize a dva prapory 106. Paradesantní divize o celkovém počtu 1100 lidí a 120 vozidel. Působí tam i 24 bitevních vrtulníků Mi-24.

Ruské zdroje nicméně přesun techniky nepotvrzují. Rusko opakovaně ubezpečuje, že nemíní proniknout na Ukrajinu. NATO je počtem ruských vojsk na ukrajinských hranicích znepokojeno. [celá zpráva]

Před ruským útokem v pondělí varoval tajemník ukrajinského Výboru národní bezpečnosti a obrany Andrij Parubij. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám