Hlavní obsah

Policie našla v pařížském bytě „divoké děti”. Neměly žádný kontakt se světem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Čtveřici dětí ve věku od několika měsíců do šesti let osvobodily francouzské úřady v Paříži. Rodiče jim zřejmě nikdy nedovolili opustit byt. Děti nechodily k lékaři, žily ve špatných podmínkách a ani sousedé nevěděli o jejich existenci. Rodiče zadržela policie. Podle serveru listu Le Monde jsou obvinění z týrání děti a hrozí jim trest vězení.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská policie v Paříži. Ilustrační snímek

Článek

Sociální pracovníci se o dětech dozvěděli po upozornění lékařů z nemocnice, kam minulý měsíc vzala matka nejmladší dvouměsíční holčičku. Doktoři byli jejím stavem znepokojeni a úřady následně zjistily bydliště páru v paneláku na pařížském předměstí La Courneuve.

Na místě objevila kontrola další tři děti, chlapce ve věku dva, pět a šest let, o jejichž existenci neměl nikdo vyjma rodiny ani ponětí.

Nejstarší z dětí podle deníku Le Monde stěží dovedou chodit a mluvit. "Jsou to divoké děti, které vyrůstaly zcela bez vlivu rodičů. Zdá se, že vůbec nechodily ven, nebo jen velmi zřídka. Sousedé ani nevěděli, že existují," řekl televizní stanici BMFTV jeden z

Chlapci spali v jedné místnosti na matracích a v bytě o velikosti 85 metrů čtverečních nebylo zvláště čisto. Žádné známky zneužívání však děti nejeví.

Sedmadvacetiletou matku i jejího o šest let staršího partnera zadržela policie a za týrání dětí jim hrozí až sedmiletý trest vězení. Děti byly svěřeny do náhradní péče.

Není jasné, co vedlo mladé rodiče k izolaci dětí od okolního světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám