Hlavní obsah

Šéf ODS Fiala se v Bruselu sešel s britským premiérem Cameronem

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Britský premiér David Cameron podpořil před evropskými volbami ODS. S předsedou občanských demokratů Petrem Fialou se sešel ve čtvrtek v Bruselu na setkání lídrů konzervativních stran. „V evropské politice šla ODS vždy správným směrem,“ řekl Fialovi britský premiér.

Foto: Jan Martinek, Právo

Šéf ODS Petr Fiala a britský premiér David Cameron (vpravo)

Článek

Občanští demokraté mají dlouhodobě Cameronovu podporu. V jejich prospěch se vyjádřil i před loňskými sněmovními volbami.

„Jsem přesvědčen, že v příštích měsících a letech budeme moci dále stavět na úspěchu naší skupiny Evropských konzervativců a reformistů, kterou jsme vybudovali s naší sesterskou ODS a dalšími stranami. Chceme společně reformovat Evropskou unii tak, aby lidem v Evropě umožnila růst, zaměstnanost a prosperitu,“ řekl David Cameron.

S britským premiérem se občanští demokraté podle Fialy shodují v názoru na to, jak by měla Evropská unie vypadat v budoucnosti.

„Jsme přesvědčeni, že další integrační kroky nejsou nyní možné a nejsou ani výhodné pro občany našich zemí. Společně bychom chtěli začít diskusi o změnách zakládajících smluv tak, aby se některé politiky mohly rozvolnit. Chceme Evropskou unii, která je méně byrokratická a která vytváří svobodný prostor pro podnikání a pohyb osob,“ řekl Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám