Hlavní obsah

Ficovým příznivcům zahrál Elán

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Populární slovenská kapela Elán zahrála v Bratislavě příznivcům strany Směr-sociální demokracie, kteří přišli podpořit kandidaturu Roberta Fica na post prezidenta. „Hlavně jděte volit devětadvacátého. To je nejpodstatnější,“ řekl Fico asi 4000 příznivcům.

Fico na mítinku s kapelou ElánVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Bratislavská akce se konala pod hlavičkou Mezinárodního dne žen (MDŽ). Směr mítinky v jeho duchu pořádá po celé zemi a o volbách prezidenta se na nich nemluví. Sobotní první kolo však Fico vyhrál s náskokem pouhých čtyř procent před podnikatelem Andrejem Kiskou, proto se rozhodl využít bratislavské akce k výzvě na účast ve volbách.

Pak už pokračoval program podle osvědčeného scénáře, kdy se čelní představitelé Směru věnovali především příběhům ze života a vztahům mezi muži a ženou. V závěru dostaly ženy kytičku a přítomným zahrál Elán.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Premiér Fico na mítinku v Bratislavě

„Určitě budu ve druhém kole volit Fica. Všichni se proti němu spojili, ale on je nejlepší,“ říká Alena z Bratislavy. „Chodím na tyto akce každý rok. Dnes je to o to důležitější, že nás čeká druhé kolo prezidentských voleb,“ uvedla Eva ze Záhorské Bystrice. „Přiznám se, že jsem přišla hlavně na Elán, ale ráda jsem si poslechla i pana premiéra,“ usmívá se Gabriela.

Zpěvák Elánu Jožo Ráž v minulosti podporoval před volbami i expremiéra Vladimíra Mečiara.

Reklama

Související články

Slovenským prezidentem bude Fico nebo Kiska

Novým slovenským prezidentem se stane předseda strany Směr-sociální demokracie Robert Fico nebo podnikatel a filantrop Andrej Kiska. Slováci v sobotu rozhodli,...

Výběr článků

Načítám