Hlavní obsah

Černomořská flotila verbuje ukrajinskou námořní pěchotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská námořní pěchota sloužící v Kerči se má do 16. března rozhodnout, kde bude sloužit. Ruská Černomořská flotila jim v neděli nabídla možnost vstoupit do jejích služeb. Datum nebylo vybráno náhodou – 16. března se bude konat referendum potvrzující odtržení Krymu od Ukrajiny a jeho připojení k Ruské federaci.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Trajekt mířící z Ruska do ukrajinského přístavu Kerč přepravuje nákladní automobil ve vojenském zbarvení.

Článek

O verbování informoval tiskový mluvčí ukrajinského ministerstva obrany Vladislav Selezněv. Podle jeho vyjádření černé barety, jak se označuje ukrajinská námořní pěchota, navštívil velitel námořní pěchoty Černomořské flotily generál major Alexandr Ostrikov.

Vyzval je, aby se do 16. března rozmysleli, v jakých silách chtějí sloužit. Nabídl jim možnost sloužit v ruské Černomořské flotile. Slíbil jim platy na úrovni ruských. Současně jim pohrozil, že když nabídku nepřijmou, ruská vojska vstoupí na jejich základnu.

Foto: ti, Právo/Novinky

V Kerči je terminál, který se využívá pro přísun vybavení pro neoznačené jednotky působící na Ukrajině, které jsou považovány za ruské.

Selezeněv však nepotvrdil fámy, že 60 příslušníků ukrajinské námořní pěchoty z Feodosiji vstoupilo ro ruských služeb, uvedla Ukrajinska pravda.

Selezněvovo tvrzení nebylo možné ověřit z dalších zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám