Hlavní obsah

Vyšetřování učitelky, která měla sexuálně zneužít žáka, policie ukončila

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie ukončila vyšetřování případu učitelky Dany (31), která měla sexuálně zneužít 12letého žáka základní školy. „Vyšetřování bylo ukončeno návrhem na obžalobu. Vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat další informace,” uvedla krajská policejní mluvčí Jana Migaľová.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pokud se prokurátor ztotožní s návrhem na obžalobu, případ skončí u soudu a učitelce hrozí za sexuální zneužívání a ohrožení mravní výchovy mládeže sedm až 12 let vězení.

„Prokurátor musí celý spisový materiál prozkoumat. Pokud je všechno v souladu se zákonem a trestní činnost je prokázaná, prokurátor podá žalobu nebo vykoná dohodu o vině a trestu,“ řekl mluvčí prešovské prokuratury Marián Spišák.

S žákem se scházela ve vlastním bytě

Skandál se provalil koncem loňského roku. Učitelka základní školy v obci Koškovce v okresu Humenné dala okamžitě výpověď. K opakovanému sexuálnímu zneužívání žáka mělo docházet v bytě v Humenném, kde učitelka žije se svým manželem a malým synem. Vztah mezi ní a žákem měl trvat půl roku.

Od počátku aféry se žena v místě trvalého bydliště nezdržuje. „Nevím o ní nic. Neviděla jsem ji,“ cituje deník Nový čas jednu ze sousedek. List uvedl, že učitelka byla těhotná, a není jasné, kdo je otcem dítěte. Nový čas tvrdí, že ještě neporodila a manžel se k ní vrátil.

Žák, který měl mít sexuální vztah s učitelkou, žije s babičkou a dědečkem. Jeho rodiče pracují v zahraničí. Ředitel školy vzpomíná na Danu jako na svědomitou učitelku. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Učitelka vždy plnila povinnosti,“ uvedl ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám