Hlavní obsah

Polského vraha dětí uklidili mezi polské policejní potápěče

Právo, Pavol Minárik (Varšava)

Mariusz Trynkiewicz (52), nebezpečný polský pedofil a čtyřnásobný sadistický vrah, který minulý týden po 25 letech opustil vězení, se už několik dní skrývá ve školicím středisku pro policejní potápěče v obci Wegorzewo ve Warmínsko-mazurském vojvodství na severovýchodě Polska. Napsal to v pátek polský deník Fakt.

Foto: Repro fakt.pl

Archivní záběry z rekonstrukce činu

Článek

„Středisko stojí na poloostrově mezi jezery Mamry a Šwiecjaty, a prakticky se z něj nedá utéct, protože je ohrazeno vysokým plotem a dobře střežené elitními policejními jednotkami i kamerovým bezpečnostním systémem,“ popsal podmínky deviantova „azylu“ Fakt.

Nejznámějšího polského sériového vraha, o němž se několik dní spekulovalo, že by mohl být ukryt v ČR nebo na Slovensku, což policejní složky obou zemí popřely, tam polská policie uklidila na základě dohody s vězeňskou a justiční stráží.

„Je to ovšem skandál, protože za ochranu tohoto devianta od minulého úterý platí daňoví poplatníci obrovské prostředky,“ upozornil deník.

„Vrtulníky, auta, složité operace při vrahově převozu i osobní strážci kolem něj stojí statisíce, přičemž při troše předvídavosti a zdravého rozumu šlo celý problém vyřešit podstatně jednodušeji, laciněji a bez mediálního humbuku,“ uzavřel Fakt.

Úřady střeží Trynkiewicze v obavách z jeho lynče. Zákon, který umožní jeho umístění do zvláštního zařízení pro nebezpečné devianty, začne totiž platit až za několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám