Hlavní obsah

Ukrajinskému demonstrantovi prý nití na boty sešili rty

Kyjev

Příslušníci speciální zásahové jednotky Berkut údajně jednomu ze zadržených ukrajinských demonstrantů sešili rty nití na boty. Uvedl to v noci na čtvrtek web Ukrajinska pravda s odvoláním na novinářku Annu Babinecovou, která zaznamenala výpověď vrchního zdravotníka Sergeje Nikolajeviče.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Protivládní aktivisté na barikádě v Kyjevě

Článek

„U jednoho z nich dratví (niť na obuv) sešili rty. Druhého posadili na krabici s pyrotechnikou,“ zachytila jeho výpověď Bebinecová.

Po ošetření byli oba dva propuštěni, uvedla dobrovolnice pomáhající v improvizované ošetřovně.

Muž se zašitými rty pocházel z oblasti Vinnice. Jeho další osud se nepodařilo zjistit a nešlo ani upřesnit jeho výpověď, dodala novinářka. Místní oddělení milice uvedlo, že u nich se nikdo s takovýmto problémem nehlásil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kyjev hlásí další mrtvéVideo: Reuters

Zdokumentováno je už více případů týrání zadržených jednotkami Berkut. Koncem ledna vyvolaly rozhořčení záběry, které ukazují, jak jejich příslušníci ponižují nahého demonstranta přímo v centru Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policisté ponižovali nahého muže přímo na kyjevské uliciVideo: Reuters

Známý je i případ opozičního aktivisty Dmytra Bulatova, který na více než týden zmizel a následně se objevil těžce zraněný. Únosci mu uřízli kus ucha a chtěli ho prý ukřižovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám