Hlavní obsah

Pár seniorů skočil z okna. Nechtěli být jeden bez druhého

Bournemouth

Pár seniorů z britského Bournemouthu se rozhodl spáchat sebevraždu, aby nebyli na obtíž svým blízkým. Royston Smith (91) a jeho o tři roky mladší manželka Glenys nechali svým synům doma vzkaz, kde je ujistili, že je to „nejlepší řešení“, načež se vrhli z okna ve druhém patře. Po pádu z výšky devíti metrů byli na místě mrtví.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policie neshledala cizí zavinění. Ilustrační foto

Článek

Případ se stal už na začátku loňského prosince, britská média o něm informovala v sobotu.

Podle synů se manželé strachovali, že po životě stráveném bok po boku budou muset kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu do domova důchodců, a to každý do jiného. Paní Smithová měla zhoršující se potíže se zády a trpěla osteoporózou. Její muž se potýkal s rakovinou prostaty. Oba pak měli problém se slábnoucím zrakem. V bytě na pobřeží žili 20 let.

Podle vyšetřovatelů se proto oné prosincové noci rozhodli společně zemřít, přisunuli si k oknu v ložnici lavor, který obrátili dnem vzhůru, vystoupili na něj, nasadili si klobouky a vrhli se dolů. „Promiňte, kluci. Je to nejlepší řešení. Bolesti je příliš,“ stálo ve vzkazu, který zanechali svým synům.

Jejich syn Michael prohlásil, že krok svých rodičů stále nedokáže pochopit. Podle něj žádné rozhodnutí o stěhování do domova důchodců před jejich smrtí nepadlo. Pro otce ale bylo stále obtížnější vyrovnat se s tím, že jeho žena přestává být schopná pohybu.

„Našli jsme s bratrem domov důchodců, kde by mohli být společně v jednom pokoji, věděli o tom a vyjadřovali se o tom kladně,“ řekl Michael Smith listu Daily Mail.

„Otec říkal, že když nebude moci být s ní, skočí z balkonu. Bral jsem to jako nadsázku,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám