Hlavní obsah

Tenké stěny, padající světla. Olympionici si stále stěžují na ubytování

Před zahájením zimních olympijských her v Soči se hodně mluvilo o toulavých psech, nedokončených hotelech, slídění ve sprchách. Na stránkách věnovaných problémům v dějišti olympiády se dál množí zkušenosti lidí, kteří kritizují a spekulují nad úrovní staveb v Soči.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ruští dobrovolníci u olympijských kruhů v Soči

Článek

Jednou z nich je špatné připojení k internetu. Sprchám prý chybí zástěny, v hotelových pokojích zase hosté často postrádají závěsy. Z vodovodních kohoutků prý teče žlutá voda a někdy jde i o zdraví, jako v případě světel padajících ze stropů.

Místopředseda vlády Dmitrij Kozak ničemu nepomohl, když prohlásil, že "existují záběry z bezpečnostních kamer, na nichž je vidět, že někteří lidé natočí sprchu na stěnu a pak si z pokoje odejdou na celý den". Znamená to tedy, že kamery jsou i v koupelnách?

Americký bobista Johnny Quinn se zabouchl na toaletě a musel se probourat ven a rozbít dveře. Tato zpráva se na internetu komentuje fotografií rozbitých dveří a dotazem, zda náhodnou nejsou z lepenky.

Foto: Handout, Reuters

Probourané dveře od koupelny v pokoji amerického bobisty.

Nizozemec Sven Kramer už stačil získat zlatou medaili v rychlobruslařském závodu na 5000 metrů, avšak jeho příprava prý nebyla hladká. Je ubytován v pokoji s velmi slabými stěnami. "Vesnice je velmi hlučná a v noci jsem špatně spal. Čelíte-li tak velkému tlaku a kolem vás je hluk, mozek vám nedovolí usnout," řekl.

Vzpomeňte si na Lake Placid

Stanice BBC na své stránce shromáždila odkazy na mnohé problémy. Na jednom z nich autor tvrdí, že mu v pokoji netekla voda. Když to spravili, objevil se na recepci pokyn, že aby vodu hosté nepoužívali na omytí tváře, protože obsahuje nebezpečné látky. Další zase poukazuje na to, že v recepci jeho ubytovny sice chybí podlaha, zato návštěvníky vítá zarámovaná fotografie s prezidentem Vladimirem Putinem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě toalety v jedné kabince nabízejí při vykonávání potřeby výhled z okna v přízemíVideo: Reuters

Obránce Ruska ale ve svém tweetu napsal, že si asi američtí novináři nepamatují na hrozné poměry, v nichž byli atleti ubytovaní v roce 1980 na olympiádě v Lake Placid. Jiní tvrdí, že to vypadá, že Rusko je potřeba za každou cenu kritizovat a porovnávat evropskými standardy.

Mnohé v Soči například stále překvapuje fakt, že se nemá vhazovat použitý toaletní papír do záchodové mísy, ale do odpadkových košů. Není to jen „nedodělek” v Soči, jak se mnozí domnívají, v Rusku se papír do mísy prostě nevhazuje nikde. Pokud tedy na ruských záchodcích vůbec nějaký je. Rusové mají strach, že by ucpal odpad.

Další z uživatelů pak doporučuje, aby se lidé dívali pod nohy, když jdou po chodníku, jelikož některé kanály nemají víka. Jeden příspěvek pak znázorňuje osobu ohnutou s přístrojem nad trávníkem, o čemž mnozí tvrdí, že šlo o postřik, který měl trávu nabarvit nazeleno.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Žena na záběru podle některých trávník hnojí, podle jiných jej barví na zeleno.

K odchytu zatoulaných psů a koček v Soči najali společnost Basia Services. Sportovci říkají, že jim psi nevadí, protože jsou většinou mírumilovní a přátelští.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám