Hlavní obsah

Kvůli smrti mladíka byla zablokována alkoholová hra na webu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belfast

Smrt devatenáctiletého mladíka ze Severního Irska v pondělí přiměla provozovatele internetových stránek, aby zablokovali britskou verzi hry zvané NekNomination. Ta spočívá v tom, že si mladí lidé dávají úkoly, které mají vykonat v opilosti. Podle BBC už při jejich plnění zemřelo několik lidí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devatenáctiletý Jonny Byrne se utopil v noci na neděli, když opilý skočil do řeky v severoirském hrabství Carlow. Pokoušel se splnit výzvu jiného účastníka hry NekNomination.

Hra, která původně pochází z Austrálie, se začala šířit teprve v několika posledních měsících. Má dvě podmínky: její účastník je pod vlivem alkoholu a natočí svůj výkon na video. Poté může ke stejnému kousku vyzvat další dva lidi. "Lidé si myslí, že je to zábava... ale mého syna to stálo život," prohlásil mladíkův otec Joe Byrne.

Jeho rodina prostřednictvím médií vyzvala mladé lidi, aby se do hry nepouštěli. Provozovatelé stránek, na nichž hra v Británii běžela, poté podle BBC souhlasili s tím, že ji zablokují. V Česku se podle dostupných informací podobná hra zatím neobjevila.

Podle médií zemřel kvůli této hře nejméně jeden další člověk v Irsku a v ohrožení byly životy dalších mladých lidí, kteří se opilí vrhli do řeky nebo třeba do odpadní nádrže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám