Hlavní obsah

Francie je bez první dámy, prezident Hollande oznámil rozchod

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Země galského kohouta je bez první dámy. Dva týdny poté, co magazín Closer odhalil, že má francouzský prezident románek s herečkou Julií Gayetovou, ohlásil v sobotu François Hollande, že se s partnerkou Valérií Trierweilerovou rozchází.

Foto: Philippe Wojazer/Files , Reuters

Francouzský prezident Francois Hollande se svou partnerkou Valérií Trierweilerovou

Článek

Prezident rozchod potvrdil agentuře AFP, uvedl, že jeho „společný život” s Trierweilerovou končí. Oznámení avizoval už v sobotu ráno list Journal du Dimanche, ale prezidentská kancelář popřela, že by se Hollande chystal něco oznamovat. [celá zpráva]

Trierweilerovou přitom po víkendu čeká první oficiální cesta od chvíle, kdy vyšel článek v magazínu Closer a ona se pak uchýlila do nemocnice.

Hollande žil s bývalou reportérkou magazínu Paris Match sedm let. Sezdaní ale nebyli, ani neměli děti.

Foto: ČTK/AP

Julie Gayetová

Zlé jazyky tvrdily, že Hollanda s Trierweilerovou v roce 2007 přistihla doma jeho tehdejší manželka Ségolène Royalová. Rozvedli se ale až o pár měsíců později, jelikož Royalová kandidovala na prezidentku. Ve volbách tehdy neuspěla, v druhém kole ji porazil kandidát pravice Nicolas Sarkozy.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ségolene Royalová žaluje renomovaný týdeník Paris Match kvůli nevhodným fotografiím.

Podle časopisu Closer trvá vztah Hollanda s herečkou už dva roky. Gayetová kvůli článku podala trestní oznámení, žádá omluvu na titulní stránce, odškodné a soudní náhrady ve výši 54 000 eur (zhruba jeden a půl miliónu korun).

Prezident dojížděl do jejího bytu na motorce. Z helmy, kterou užíval, se v minulých dnech ve Francii stal hit. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Helma Françoise HollandaVideo: Reuters

Související téma

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám