Hlavní obsah

Nepokoje v Kyjevě mají další oběť, policisty prý mučili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Střety mezi demonstranty a policií v ukrajinském hlavním městě mají třetí potvrzenou oběť. Úřady oznámily, že zemřel 45letý muž, který byl těžce zraněn při středečních potyčkách. Současně obvinily demonstranty, že unesli a mučili dva policisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouřlivé demonstrace v KyjevěVideo: Reuters

 
Článek

Opozice tvrdí, že mrtvých je nejméně šest. Ve čtvrtek se přitom hovořilo až o sedmi mrtvých.

Srážky mezi oběma tábory pokračovaly i v sobotu, kdy na Ukrajině druhým dnem jednal český eurokomisař pro rozšíření Štefan Füle a jménem Evropské komise se snažil přiblížit kompromisu vládu prezidenta Viktora Janukovyče a opozici.

Foto: Vasily Fedosenko , Reuters

Demonstranti v Kyjevě

Radikální odpůrci režimu se v sobotu dopoledne pokusili obsadit budovu ministerstva energetiky. Ministr vnitra Vitalij Zacharčenko na to prohlásil, že snahy vyřešit napětí smířlivě vyšly naprázdno. Na vině jsou podle něj radikální skupiny, které ministr obvinil z nezákonného ozbrojování.

Úřady navíc obvinily demonstranty z únosu a mučení dvou policistů. Ministr Zacharčenko se o údajném mučení ale nešířil, uvedl pouze, že příslušníci byli propuštěni s pomocí zahraničních ambasád.

Související téma

Foto: Mykhailo Markiv/Presidential Press Service/Handout, Reuters

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč

Nepokoje na Ukrajině se rozšířily počátkem prosince poté, co prezident Janukovyč na poslední chvíli odmítl podepsat připravovanou dohodu o přidružení Ukrajiny k EU.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám