Hlavní obsah

Helma, v níž vyrážela hlava Francie na noční zálety, se stala trhákem

Právo, DPA, nek

Motocyklistická helma, v níž francouzský prezident François Hollande jezdil „maskován“ na tajné schůzky s herečkou Julií Gayetovou, se ve Francii stala komerčním hitem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Helma Françoise HollandaVideo: Reuters

 
Článek

„Tento model byl najednou rozprodán,“ řekl šéf distribuční společnosti D3T Thomas Thumerelle s tím, že během 24 hodin po propuknutí aféry se jí prodalo tisíc kusů, desetinásobek běžného množství.

Helma Dexter v ceně 199 eur (5470 Kč) tak vzhledem k pultovnímu úspěchu dostala nově jméno „Président“. Výrobce ze severofrancouzského Carvinu bezplatná reklama nadchla.

„Děkujeme, pane prezidente, že jste si pro výlety na motorce vybral naši značku,“ vzkázala firma v novinovém inzerátu šéfovi Elysejského paláce, načež Hollanda ještě popíchla nabídkou, že v jejím sortimentu najde pro „příští bezpečné eskapády“ i další produkty. „Například dámské bundy, výborný dárek na den sv. Valentýna,“ stálo v inzerátu.

Foto: ČTK/AP

Francouzský prezident Francois Hollande se svou partnerkou Valerií Trierweilerovou

Hollande zatím k aféře mlčí, i když slíbil, že vyjasní otázku, kdo je nyní vlastně první dámou Francie, do svého odjezdu na únorovou státní návštěvu Spojených států.

Hollande dosud pouze přiznal, že jeho vztah s oficiální životní partnerkou, osmačtyřicetiletou novinářkou Valérií Trierweilerovou, prochází krizí. Dosavadní první dáma strávila po zveřejnění aféry několik dní v pařížské nemocnici.

Foto: ČTK/AP

Francouzská herečka Julie Gayetová

Valérie Trierweilerová dala mezitím najevo, že se svého postavení jen tak vzdát nehodlá. V neděli totiž letí do Bombaje, aby jako první dáma podpořila humanitární iniciativu organizace Akce proti hlasu společně s herečkou Charlotte Valandreyovou.

Foto: Zacharie Scheurer, ČTK/AP

Francouzský prezident François Hollande na obálce magazínu Closer v motocyklové helmě

Trierweilerovou aféra ovšem silně zranila. Některé britské a americké bulváry tvrdí, že v záchvatu vzteku rozbíjela vybavení Elysejského paláce včetně vzácného porcelánu, škoda je prý za tři milióny eur.

To ale francouzský časopis Closer, který aféru odstartoval, označil za „šílenou fámu“.

Reklama

Související články

Francouzský prezident má milenku už dva roky

Vztah francouzského prezidenta Françoise Hollanda s herečkou Julií Gayetovou trvá už dva roky – začal ještě před tím, než se socialistický politik stal hlavou...

Výběr článků

Načítám