Hlavní obsah

Papež přijal nevěrníka Hollanda

Vatikán

Papež František v pátek ve Vatikánu přijal francouzského prezidenta Francoise Hollanda, u něhož nedávno bulvár odhalil, že je své partnerce Valérii Trierweilerové nevěrný. Soukromá audience v papežském paláci se konala bez přítomnosti médií, nepředpokládá se však, že by tématem schůzky bylo Hollandovo soukromí.

Foto: ČTK/AP

Papež František s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem.

Článek

Příjezd Hollanda do Vatikánu proti zvyklostem živě přenášela vatikánská televize. Na jejích záběrech bylo vidět, jak prezident pomalu vstupuje do paláce a s vážnou tváří se zdraví s papežem. Ani jinak velmi neformální František se neusmíval a oba muži pak společně odešli do pracovny, kde spolu hovořili asi půl hodiny, během níž si také vyměnili dárky.

Na tiskové konferenci poté Hollande řekl, že s Františkem hovořil zejména o situaci v Sýrii a ve Středoafrické republice, ale také o ekologii.

Ke svému soukromí se Hollande před novináři nevyjadřoval, otázky reportéři pokládat nesměli.

Související témata

Foto: Tony Gentile, Reuters

Papež František

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident Francois Hollande

Francouzský prezident byl od svého zvolení v květnu 2012 v Římě už čtyřikrát, s papežem se ale nyní setkal poprvé. Média si všímají hlavně toho, že dlouho předem naplánovaná audience se uskutečnila právě v době, kdy se na Hollanda valí podezření, že podváděl svou partnerku a první dámu Francie Trierweilerovou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám