Hlavní obsah

Šest let pro Rakušana za věznění dvou žen

Vídeň

Soud v dolnorakouském Sankt Pöltenu potrestal šesti lety vězení muže (47), který znásilňoval, věznil a nutil k prostituci dvě ženy. Obě dívky - Slovenka a Litevka - byly objevené v České republice. Matka, která o počínání svého syna věděla, soud viny zprostil, informovala agentura APA.

Správní čtvrť v St. Pöltenu

Článek

Muž byl obžalován z hrubého nátlaku, znásilňování, zbavování osobní svobody a obchodu s lidmi. Ve sklepě za domem svých rodičů v okrese Tulln zřídil místnost s postelí a sprchou. V ní nutil obě cizinky k prostituci.

Podle obžaloby obě dívky pod falešnými sliby nalákal do Rakouska. Pak jim ale začal vyhrožovat, bil je a nutil prodávat své tělo.

Muž se už na začátku procesu ke svým činům v plném rozsahu přiznal, zatímco jeho 72letá matka, která byla obžalována z napomáhání k trestné činnosti, celou dobu vinu popírala. [celá zpráva]

Její obhájce poukazoval na to, že podíl na trestné činnosti jí nelze prokázat a že je vina pouze svou naivitou, která ale není trestná. Údajně ale dívky v synově nepřítomnosti hlídala a vedla také knihu se záznamy o počtu klientů.

Soudkyně Andrea Humerová odůvodnila osvobozující rozsudek tím, že prostá povědomost o provozování prostituce není trestná.

Reklama

Výběr článků

Načítám