Hlavní obsah

Chci zjistit, jestli jsem Putinův syn, žádá advokát o testy DNA

Právo, sw

Soudy v sibiřském Omsku musely nedávno řešit delikátní případ: žalobu mladého muže, který se domnívá, že je synem prezidenta Vladimira Putina a dožaduje se testů DNA, jež by to měly prokázat. Informoval o tom server Russkij kurjer.

Foto: Ria Novosti, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Advokát Andrej Putin (30) prohlašuje, že mu o svém otcovství řekl sám prezident před dvanácti lety v Moskvě. „Přišli ke mně nějací lidé a pozvali mě na schůzku do Moskvy... Titíž lidé na mě čekali v Moskvě a odvezli mě do domu za město,“ citoval právníka server. „Tam jsem se setkal s Vladimirem Putinem, který mi řekl, že je mým otcem. Kontakty se mnou ale přerušil a vysvětlil to tím, že rodinu už má,“ dodal.

Týž rok si tehdy 19letý mladík změnil příjmení i jméno po otci: z Andreje Alexandroviče Volochina na Andreje Vladimiroviče Putina.

Uznání údajného Putinova otcovství se podle svých slov začal dožadovat až poté, co prezident loni oznámil krach svého manželství. Zároveň ujišťuje, že jeho motivy nejsou zištné. „Pomocí analýzy DNA chci vyjasnit jediné – setkal jsem se tehdy skutečně s Putinem nebo to byl jeho dvojník?“ dodává muž.

Jeho požadavek ale podle všeho má jen malou naději na úspěch poté, co už jej odmítly soudy ve dvou instancích. Andrej Putin ale právní bitvu vzdát nehodlá a je prý připraven jít až k soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám