Hlavní obsah

Hollandova milenka se do poroty akademie nedostala, ministryně se postavila proti

– Paříž

Francouzská herečka Julie Gayetová, jejíž milostný vztah s prezidentem Françoisem Hollandem odhalil v pátek časopis Closer, se nakonec do poroty určující stážisty Francouzské akademie v Římě nedostala. Ministryně kultury Aurélie Filippettiová ji odmítla jmenovat, uvedl ve středu web deníku Le Parisien s odkazem na úřad ministryně.

Foto: ČTK/AP

Julie Gayetová

Článek

Gayetovou navrhl ředitel Francouzské akademie Eric de Chassey. Ministryně kultury Aurélie Filippettiová se ale nakonec rozhodla, že ji jmenovat nebude. V porotě tak podle agentury AFP zasedne například sochařka Anne-Marie Clairetová, choreografka a primabalerína Marie-Agnès Gillotová a skladatelka Lucia Ronchettiová.

Porota má za úkol vybrat 15 osobností z řad výzkumníků a umělců, které budou od září tradičně pobývat a pracovat 12 až 18 měsíců v římském paláci Villa Medici, který je sídlem Francouzské akademie v Itálii.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Hollande na úterní tiskové konferenci novinářům odmítl odpovědět na otázku týkající se jeho údajného poměru s Gayetovou. Odvolal se přitom na respektování soukromého života. Připustil ale, že jeho vztah se stálou partnerkou Valérií Trierweilerovou prochází obtížným obdobím. Slíbil, že situaci vyjasní do 11. února, kdy má oficiálně navštívit USA. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám