Hlavní obsah

Polského prezidenta Komorowského museli operovat kvůli zranění na lyžích

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polský prezident Bronislaw Komorowski (62) je už téměř měsíc neschopný práce. Před Vanocemi při pádu na lyžařském svahu ve Wisle na jihu Polska utrpěl zranění kolene, které se ukázalo být podstatně závažnějším, než se původně předpokládalo.

Foto: Peter Andrews, Reuters

Polský prezident Bronislaw Komorowski

Článek

„Polský prezident, který je zaníceným sjezdovým lyžařem, měl nejprve nohu v sádře, ovšem po jejím sundání musel na operaci,” informoval v neděli deník SuperEspress. Ve Vojenské nemocnici ve Varšavě odstranili Komorowskému ze zraněného pravého kolene poškozené vazivo, dodal list.

Zranění prezidenta je bolestivé. Komorowski byl nucen zrušit všechny domácí i zahraniční služební cesty a svoji práci omezit na minimum. “Nezúčastní se ani připravovaného Světového poháru ve skocích na lyžích v polské Wisle a Zakopaném, které jinak každoročně navštěvuje,“ oznámil jeho tiskový mluvčí.

Hlava polského státu se celou dobu zdržuje výhradně ve svém soukromém sídle ve varšavském Belvederu, kde probíhá jeho rekonvalescence, a k oblíbenému lyžování se v této zimní sezóně už rozhodně vrátit nestihne, dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám