Hlavní obsah

Francouzský prezident milenku nezapřel, obul se do novinářů

Paříž
Aktualizováno

Francouzský prezident François Hollande má milenecký poměr s herečkou Julií Gayetovou. Tvrdí to bulvární magazín Closer, který ve zvláštním vydání v pátek věnoval kauze prostor na sedmi stranách. Hollande vztah nepopřel, ohradil se pouze jako občan proti vměšování se do soukromí. Uvažuje také o podání trestního oznámení na novináře.

Foto: Profimedia.cz

Julie Gayetová

Článek

Narážky se objevily ve francouzských médiích již dříve, Closer ale tvrdí, že tajné schůzky má zdokumentované fotografiemi, které ukazují šéfa státu, jak se přidává k herečce u bytu, "kde si prezident zvykl přespávat".

Hollande se podle AFP vůči obsahu magazínu ohradil slovy, že "hluboce lituje nerespektování zásad ochrany soukromí, na kterou má právo jako každý občan".

Zdůraznil přitom, že se nevyjadřuje z titulu své prezidentské funkce, nýbrž jako řadový Francouz. Dodal, že zvažuje další postup včetně právních kroků. Samotný vztah však Hollande nepopřel.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Podle magazínu Closer se jedna z posledních schůzek odehrála na Nový rok, kdy Hollande s helmou na hlavě přijel na skútru k obydlí herečky.

Bulvární časopis upozorňuje, že tyto tajné schůzky mohou vést k zanedbání bezpečnosti prvního muže Francie, neboť jej při nich údajně kvůli diskrétnosti doprovází pouze jeden bodyguard, který prý občas dokonce dostane za úkol dojít pro čerstvé croissanty.

Podílela se na volební kampani

Jednačtyřicetiletá Gayetová si už loni v březnu stěžovala na prokuratuře a požadovala odhalení autorů fám, které jí připisovaly vztah s Hollandem.

O rok dříve se herečka v jednom klipu podílela na Hollandově volební kampani a kandidáta na prezidenta líčila jako "skromného" a "úžasného" člověka, který opravdu umí naslouchat lidem.

Julie Gayetová hrála ve více než 50 filmech.

Foto: Profimedia.cz

Valerie Trierweilerová

Oficiálně je partnerkou hlavy státu novinářka Valerie Trierweilerová. Z předchozího vztahu s poraženou prezidentskou kandidátkou Ségolene Royalovou má Hollande čtyři děti.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ségolene Royalová žaluje renomovaný týdeník Paris Match kvůli nevhodným fotografiím.

Mladá politička Aurore Bergéová z opozičního Svazu pro lidové hnutí UMP už poradila novinářům otázku na tiskovou konferenci šéfa státu, která se má odehrát příští úterý: "Pane prezidente, s Julií Gayetovou je to vážné?"

Podobně se před šesti lety novináři ptali Hollandova předchůdce Nicolase Sarkozyho a předmětem zájmu byla modelka Carla Bruniová, pozdější první dáma.

Sarkozy se za pětileté volební období stihl rozvést, oženit a pořídit si další dítě.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Také Nicolas Sarkozy po rozvodu vstoupil do nového svazku. Na snímku je s manželkou Carlou Bruniovou.

Související téma

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám