Hlavní obsah

Slovenský expremiér Dzurinda spadl a rozbil si hlavu, byl opilý

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Košice
Aktualizováno

Bývalý slovenský premiér a poslanec slovenského parlamentu Mikuláš Dzurinda si v pondělí večer v Košicích při pádu rozbil hlavu. Upadl na Hlavní ulici před hotelem Hilton, kde byl ubytovaný. Skončil v nemocnici. Expremiér byl opilý.

Foto: archiv, Právo

Bývalý slovenský premiér Mikuláš Dzurinda

Článek

„Viděli jsme to na vlastní oči. Byl opilý jak mraky, sotva stál na nohou,“ citoval server korzar.sk taxikáře, který stál před hotelem.

Taxikář uvedl, že Dzurinda poté vyšel z hotelu, aby si zapálil cigaretu. Chtěl se opřít o popelnici, ale podlomily se mu nohy, upadl a rozbil si hlavu o asfalt. Na místě zůstaly stopy krve.

Podle svědků nedokázal expremiér vstát a na pomoc mu přispěchala hotelová ochranka. Ta zavolala sanitku, která ho odvezla do nemocnice, kde si ho ponechali na pozorování. Potvrdila to mluvčí nemocnice Ladislava Šustová.

Pil jsem na oslavě exprezidenta, přiznal

Dzurinda v úterý po propuštění z nemocnice  přiznal, že pil koňak na oslavě 80. narozenin exprezidenta Rudolfa Schustera. Následně se omluvil lékařům, sestrám i rodině. „Je to po mě velmi nepříjemné. Požádal jsem o fakturu,“ uvedl Dzurinda.

Na hlavě má dva stehy. „Zřejmě jsem neuhlídal moment, kdy jsem si už další sklenici neměl dávat. Mluvil jsem s manželkou i dcerou. Nebylo to příjemné, nechci o tom mluvit,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám