Hlavní obsah

Italka postřelená do hlavy po čtyřech měsících v kómatu porodila a zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapol
Aktualizováno

V nemocnici v Neapoli v sobotu zemřela 25letá Carolina Sepeová. Mladá žena byla v kómatu od srpnové střelby, kterou v domě její rodiny rozpoutal soused. Těhotná Carolina byla zasažena do hlavy. Přežívala však ještě tak dlouho, že stačila porodit. O případu informoval deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Dcera, kterou žena v kómatu porodila předčasně, zůstává v inkubátoru. Snímek je ilustrační

Článek

Sepeová byla v desátém týdnu těhotenství, když do domu její rodiny ve městě Lauro vtrhl s pistolí v ruce soused Domenico Aschettino, který se s jejím otcem Vincezem přel kvůli autonehodě. Aschettino se nespokojil jen se zabitím otce, ale zavraždil i Carolininu babičku a kromě Caroliny zranil i jejího bratra.

Pouze Carolinin manžel stačil před útočníkem uprchnout skrz koupelnové okno i s jejich dvouletým synem Eliseem.

Carolina byla od útoku v kómatu. Její manžel Giampiero Siniscalchi skončil v práci, aby jí mohl být denně nablízku. Věřil, že se žena uzdraví. „Nahrál jsem video se synem Eliseem a pouštěl jsem jí to. Plakala. Udělal jsem to zase a ona plakala znovu,“ popisoval její stav.

Carolina přežívala tak dlouho, dokud nepřivedla dítě na svět. Byla ve 27. týdnu těhotenství, když se její stav začal zhoršovat. Lékaři tedy minulý měsíc provedli císařský řez, po němž se narodila holčička Maria Liliana. Vážila pouhých 1,1 kilogramu, takže je stále v inkubátoru. Podle lékařů je ale její zdravotní stav uspokojivý.

Starosta Laura slíbil, že město bude dívku podporovat do jejích 18 let.

Útočníka Aschettina shledaly úřady psychicky nemocným. Ve věznici se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám