Hlavní obsah

Bagrista v Německu najel na bombu z války, výbuch nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bonn

Bagristu v Euskirchenu na západě Německa v pátek při práci usmrtila exploze bomby, na kterou najel a která pochází z druhé světové války. Dvě osoby podle serveru Bild utrpěly vážná zranění, 11 lidí pak výbuch munice zranil lehce. Tlaková vlna rozbíjela okna domů, zničeny byly také automobily a obytné buňky.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Policie vyšetřuje místo nehody v Euskirchenu u Bonnu.

Článek

Neštěstí se podle tamní policie stalo kolem 13:30 SEČ v průmyslové zóně města Euskirchen, které leží nedaleko Bonnu. Svědci exploze na Twitteru informovali o mohutné explozi a tlakové vlně, kterou pocítili i lidé ve vzdálenosti několika kilometrů.

Neštěstí se podle Bildu stalo v areálu firmy na odstraňování stavební sutě. Bagrista zrovna převážel odpad ze stavby do drtičky, když najel na zatoulanou bombu. Výbuch ho usmrtil na místě, bagr se vznítil. Kolega bagristy seděl v bezprostřední blízkosti na drtičce. Létající kamení ho při explozi velmi těžce zranilo v obličeji a na rukou.

Nevybuchlá munice z druhé světové války se v Německu vyskytuje často. Jen zřídkakdy se však stane, že exploduje a nálezce usmrtí nebo zraní.

Podrobnosti o druhu a velikosti bomby z Euskirchenu vyšetřovatelé zatím nemají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám