Hlavní obsah

V centru Paříže hořel obytný dům, tři patra se propadla

– Paříž

Šestipatrový obytný dům v centru Paříže zachvátil v pátek ráno rozsáhlý požár, se kterým několik hodin bojovalo přes 200 hasičů. Tři patra budovy se zřítila a záchranáři hlásí sedm zraněných.

Foto: P. Burner, Reuters

Francouzští hasiči hasí hořící dům. (Ilustrační záběr z jiného požáru)

Článek

Podle serveru francouzského listu Le Monde hasiči zatím nevyloučili, že si požár mohl vyžádat i nějaké mrtvé.„Nejsme si jisti, zda tam není nějaká oběť,” řekli hasiči krátce po uhašení ohně.

„Zavolali nám v pět ráno, abychom přijeli k požáru v bytě v čísle 38 třídy Sébastopol v Paříži, ale po příjezdu hasičů se ukázalo, že se jedná o požár domu,” citovala televize TF1 mluvčího hasičů.

Oheň vypukl ve výtahové šachtě krátce před pátou ráno a rychle se rozšířil do pater. Stropy pátého, čtvrtého a třetího patra domu na rušné třídě Sébastopol se zřítily do druhého podlaží. Zřítilo se i dřevěné schodiště. Podle serveru stanice France 3 se hasiči rovněž obávají, že se ještě může zřítit střecha.

Kolem 8:30 hasiči požár zlikvidovali. Obyvatelé byli evakuováni do nedalekého baru, který se přeměnil v dočasné sběrné středisko. Mnozí ze zachráněných museli lézt okny po požárních žebřících, někteří byli jen v županech a naboso.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám