Hlavní obsah

V Londýně se při představení zřítil strop divadla

– Londýn • Aktualizováno

V londýnském divadle Apollo se během představení zřítila část stropu. Trosky spadly přímo na diváky v prvních řadách. Televize SkyNews uvádí, že se zranilo 76 lidí, z toho většina lehce, sedm lidí má vážnější zranění. Na představení bylo asi 720 diváků.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záchranáři před divadlem Apollo.

Článek

Podle svědků byl před zřícením střechy slyšet zvuk praskání. K neštěstí došlo podle BBC zhruba ve 20.15 místního času.

Na místě zasahuje osm hasičských jednotek a 25 sanitek. Policie využila jeden z autobusů veřejné dopravy, aby přepravil zraněné do nemocnic. Další zranění byli podle BBC ošetřeni ve vedlejším divadle Gielgud.

Všechno pokryl prach

Svědci popsali, jak viděli z budovy odcházet lidi pokryté prachem, někteří křičeli.

„Celá střecha spadla přímo na diváky před námi,“ popsala Amy Lecozová, která byla v divadle se svými dospělými dětmi.

Foto: Neil Hall, Reuters

Záchranáři před divadlem Apollo

Uvedla, že si mnozí mysleli, že zvuk, který padající střecha vydávala, je součástí představení. „Mysleli jsme, že je to voda, součást představení. Pak jsem popadla děti a všichni jsme utíkali,“ řekla.

Další svědkyně pro SkyNews popsala, že střecha spadla přímo, všude byl prach a nebylo vůbec nic vidět. Podle ní spadl strop o rozměru asi dva krát dva metry. Podle jiných to ale bylo mnohem více.

Divadlo Apollo je v centru Londýna nedaleko náměstí Picadilly Circus. Ve čtvrtek večer se hrálo představení Podivný případ se psem. Strop se zřítil během první poloviny hry.

Reklama

Výběr článků

Načítám