Hlavní obsah

Británii a Irsko zasáhla bouře Emily, na auta padaly stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bouře Emily, která od středy bičuje Irsko a západ Británie, si vyžádala nejméně jeden lidský život. Přes 20 000 lidí je bez dodávek elektrické energie, uvedla v noci na čtvrtek zpravodajská televize SkyNews. Meteorologové varovali, že větry bouře mohou v nárazech dosáhnout až 130 kilometrů v hodině.

Foto: Reuters

Bouři provázelo vlnobití.

Článek

První oběť živlu ohlásilo Irsko, kde v Mullingaru v centrální části země ve středu večer zabil padající strom 23letou řidičku. V Anglii nedaleko Birminghamu spadl strom rovněž na auto, ve kterém cestovali tři lidé. Mladík, který byl jedním z této trojice, utrpěl vážná poranění hlavy a hrudi.

Pátrání po 45letém námořníkovi, který přepadl přes palubu malé nákladní lodi na rozvodněné řece Trent, bylo odvoláno kvůli špatnému počasí.

Bez elektřiny je v Irsku 14 000 odběratelů, dalších 3500 pak v Cumbrii a v Lincolnshire na severu Anglie, kde vítr odnášel i střechy, 900 ve Walesu a 1000 v Severním Irsku. Popadané stromy přerušily dopravu na jihu Anglie.

Británii spolu s dalšími zeměmi na severu a severozápadě Evropy zasáhla před dvěma týdny jiná silná bouře, která si vyžádala přes deset obětí. Statisíce lidí se tehdy ocitly bez dodávek elektřiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám