Hlavní obsah

Středoškoláci pečlivě naplánovali vraždu, taxikáře ubodali sedmi ranami

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenskem otřásla brutální vražda 47letého taxikáře Ivana V. z Liptovského Mikuláše. Ve středu stanuli před banskobystrickým soudem tři středoškoláci, kteří jsou z vraždy podezřelí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Soud poslal do vazby 17letého Alexandra M., 17letého Andreje P. a 18letého Ondreje D. Mladíci měli v neděli zabít taxikáře v chatové oblasti Dúbrava. Za to jim hrozí 20 až 25 let vězení, případně i doživotí. U nezletilých se sazba snižuje na polovinu.

Server topky.sk napsal, že mladíci se na čin důkladně připravili. Měli vypracovaný písemný plán s konkrétním rozdělením úkolů, připravili si kuchyňské nože, plachtu na zabalení těla a kanystr s benzínem na spálení auta. Měli s sebou také náhradní oblečení, boty a rukavice.

Na autobusovém nádraží v Liptovském Mikuláši si podle obžaloby vytipovali taxikáře, kterého požádali, aby je zavezl do chatové oblasti. Tam začali dva mladší muži taxikáře bodat do krku a do tváře, nejstarší z trojice ho měl bodnout do břicha.

Server čas.sk uvedl, že taxikář měl na těle sedm bodných ran. Podle televize Markíza chtěli mladíci získat peníze. Při činu je pravděpodobně někdo vyrušil, proto z místa činu utekli a zraněného nechali na místě vykrvácet.   

Reklama

Výběr článků

Načítám