Hlavní obsah

Ukrajinská krize vyvolala rvačku v gruzínském parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tbilisi

Gruzínští poslanci se ve čtvrtek poprali v parlamentu při projednávání dokumentu, který by vyjádřil podporu protivládním protestům na Ukrajině. S návrhem deklarace přišla opozice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rvačka v gruzínském parlamentuVideo: Reuters

 
Článek

Návrh podporující ukrajinskou opozici při jejích protestech trvajících tři týdny přednesl předseda prozápadní strany Sjednocené národní hnutí Giorgi Baramidze. Při projednávání dokumentu člen vládní strany Gruzínský sen Soso Jašvliani slovně zaútočil na Baramidzeho.

Poslanci obou stran se pak do sebe pustili a došlo i na pěstní souboje.

Gruzínská opozice je silně prozápadní a cítí se zavázaná podobně orientovaným ukrajinským stranám. Když se v létě roku 2008 Gruzie za vlády tehdejšího prezidenta Saakašviliho pokusila silou připojit navzdory varování Moskvy separatistickou Jižní Osetii a čelila pak ruské armádě, Ukrajina ji podpořila.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí tehdy pohrozilo Moskvě, že se ruské válečné lodě operující u Gruzie nebudou moci vrátit do pronajatého přístavu na Krymu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám