Hlavní obsah

Herci se po představení klaněli, v první řadě seděl mrtvý divák

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Herci a návštěvníci představení budapešťského Madáchova divadla zažili ve středu šok. Herci si při závěrečném aplausu ve stoje všimli nehybně sedícího muže v první řadě. Přivolaný lékař už pouze konstatoval jeho smrt.

Foto: MTI

Maďarští záchranáři v akci (ilustrační foto)

Článek

Sobotní vydání maďarského deníku Blikk informuje, že tragická událost se stala na představení ve středu večer. Na konci představení odměnili diváci herce potleskem ve stoje. Herci si všimli, že v první řadě jeden z diváků nejen nevstal, ale sedí úplně bez pohnutí.

Upozornili na to ostatní diváky a inspicienta, který přivolal lékaře. Ten se pokusil muže oživit, ale neúspěšně. Mluvčí záchranářů Pál Győrfi uvedl, že příčinu smrti určí až pitva.

„Po spuštění opony jsme všichni v šoku zůstali stát na místě. Po návratu do šaten jsme spolu ani nemluvili,“ uvedl herec József Székhelyi.

V Madáchově divadle se podobná tragická událost už odehrála před 25 lety. Tehdy bylo přerušeno představení, protože v hledišti zkolaboval starší muž. Přivolaní záchranáři ho odvedli ze sálu a představení pokračovalo. Herci a ostatní diváci netušili, že starší muž tehdy navzdory lékařské pomoci zemřel ještě v prostorách divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám