Hlavní obsah

Při nehodě na horské železnici ve Švýcarsku se zranilo 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zurych

Jedenáct zraněných si v pondělí vyžádala nehoda vlaku na známé horské železnici Matterhorn-Gotthard na jihu Švýcarska. Souprava se na přejezdu srazila s dodávkou, přičemž se dva vagóny převrátily. Na místě zasahovalo přes 150 záchranářů a několik helikoptér, napsal portál 1815.ch.

Foto: OLIVIER MAIRE, ČTK/AP

Auto se po nárazu změnilo ve vrak

Článek

Vlak narazil do dodávky u obce Mörel, která leží asi 50 kilometrů severně od Zermattu, který je výchozí stanicí železnice Matterhorn-Gotthard. V soupravě cestovalo asi 40 lidí, z nichž jedenáct bylo zraněno, z toho dva vážně. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

Foto: OLIVIER MAIRE, ČTK/AP

Celkový pohled na havarovaný vlak

Přejezd, kde se neštěstí událo, je nechráněný a není vybaven žádným zabezpečovacím zařízením. Řidič dodávky stejně jako strojvedoucí vyvázl bez zranění, ačkoli automobil byl vlakem zcela sešrotován.

Foto: OLIVIER MAIRE, ČTK/AP

Vagóny po nárazu vykolejily.

Železnice Matterhorn-Gotthard je proslulá svou vysokohorskou trasou. Vlaky na 144 kilometrech trati překonávají takřka 130 mostů a 33 tunelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám