Hlavní obsah

Milionářka Rezešová dostala za nehodu šest let vězení

Bratislava
Aktualizováno

Soud v Budapešti odsoudil v pátek slovenskou milionářku Evu Rezešovou (36) k šesti letům vězení za nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé. Rezešová při vynesení rozsudku nedala najevo žádné emoce, informoval slovenský server topky.sk.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (vpravo)

Článek

Trest se vztahuje k řízení pod vlivem alkoholu. Obvinění ze všeobecného ohrožení ji soud zprostil.

Rezešová musí současně zaplatit soudní výlohy ve výši téměř 20 tisíc eur (více než půl miliónu korun). Z vězení může být předčasně propuštěna nejdříve za čtyři roky. Dva roky také bude mít zakázáno sednout za volant.

Měla 1,5 promile v krvi

Terénní vůz řízený Rezešovou, dcerou bývalého majitele Východoslovenských železáren, loni v srpnu na maďarské dálnici narazil zezadu do Fiatu Punto. Ten vzápětí narazil do projíždějícího kamiónu, pak do svodidel a vzňal se. Na místě uhořeli tři lidé, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. V automobilu Rezešové našla policie otevřenou lahev vodky a těsně po nehodě jí v krvi naměřili 1,5 promile alkoholu.

Jeden ze svědků u soudu potvrdil, že z Rezešové po nehodě cítil alkohol. Rezešová u soudu tvrdila, že pila až po nehodě, protože byla v šoku. U soudu se obhajovala tím, že ji v okamžiku nárazu oslepil protijedoucí vůz.

Policista, který nehodu vyšetřoval na místě, u soudu uvedl, že Rezešová působila po nehodě dezorientovaně a měla nejistý krok. „Dal jsem jí foukat a výsledek byl pozitivní. Tvrdila, že za volantem usnula,“ uvedl policista.

Rezešová byla po nehodě umístěna do vyšetřovací vazby. Okresní prokuratura v Budapešti vznesla obvinění z trestného činu způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu s následkem smrti vícero osob letos v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám