Hlavní obsah

Jedna z otrokyň strávila v londýnském domě celý život

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tři ženy, které v minulých dnech osvobodili z domu v londýnské čtvrti Lambeth, nejsou příbuzné a dvě z nich možná byly do Velké Británie propašovány. Nejmladší z nich strávila v otroctví celý svůj život. Policie zatím nevyloučila, že nejmladší není dcerou dvojice, která je věznila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V domě v londýnském Lambethu věznila dvojice tři ženyVideo: Reuters

 
Článek

„Nevím, zda se 30letá žena v domě narodila, ale domníváme se, že celý svůj život strávila v tomto otroctví nebo při nucené práci. Je možné říci, že žena neměla žádný kontakt s vnějším světem, který pokládáme za normální,“ popsal policejní inspektor Kevin Hyland.

„Zatím nemůžeme říci, jestli je dcerou muže, kterého jsme zatkli,“ doplnil a poznamenal, že nebylo vzneseno žádné nařčení ze sexuálního zneužívání.

Ženy – 69letou Malajsijku, 57letou Irku a 30letou Britku – se podařilo z „obyčejného domu v běžné ulici” osvobodit poté, co v polovině října jedna z nich našla odvahu a v nestřežené chvíli zatelefonovala do charity Freedom. Věznitele, pár ve věku 67 let, policie zadržela teprve ve čtvrtek ráno.

„Ženy jsou velmi, velmi traumatizované. V důsledku toho od nich získáváme informace jen velice pomalu. To je jeden z důvodů časového odstupu mezi jejich osvobozením a včerejšími zatčeními,“ vysvětlil v pátek policejní mluvčí.

Po výslechu je propustili

Podle serveru Daily Mail byla ale dvojice ve věku 67 let ještě v týž den propuštěna na kauci a je stíhána na svobodě. Britský server spekuluje o tom, že se jedná o pár z Irska, který dvojici žen do Británie propašoval.

Policie prověřuje, zda dvojice není součástí širší zločinecké skupiny. „Panují obavy, že patří k větší skupině únosců. Probíhá prověřování možných dalších adres,“ řekl nejmenovaný zdroj od policie.

Vyšetřovatelé uvedli, že s podobným případem se dosud nesetkali. Osvobozené ženy jsou v péči expertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám