Hlavní obsah

Bývalý moderátor Československé televize spáchal s manželkou sebevraždu, údajně rituálně

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

V bytě domu v Bratislavě byl bez známek života objeven bývalý moderátor Československé televize Bronislav Tesařík (53) a jeho manželka Alena (54). Spekuluje se, že spáchali rituální sebevraždu.

Rituální sebevražda manželského páru v BratislavěVideo: TV JOJ

 
Článek

Sousedé cítili nesnesitelný zápach šířící se z jejich bytu a zavolali policii. Ta nechala byt v pondělí otevřít a našla v něm dvě mrtvoly, které tam ležely delší dobu. Přivolaný lékař předběžně cizí zavinění vyloučil. Byla nařízena soudní pitva.

V bytě byla pouze postel, na níž oba leželi, množství ezoterických knih a dopis na rozloučenou. Policie zatím další podrobnosti neuvedla.

Není známa ani příčina smrti. „Za jakých okolností došlo k úmrtí, je předmětem vyšetřování,“ uvedl bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff.

Foto: RTVS

Bronislav Tesařík na archivním snímku

Podle slovenských médií šlo pravděpodobně o rituální sebevraždu. Server topky.sk spekuluje, že za zoufalým činem moderátora zpráv Československé a později Slovenské televize stojí pád z výsluní a dluhy.

Tesařík měl blízko k Hnutí za demokratické Slovensko Vladimíra Mečiara, natočil například dokument s utajenými svědky o únosu syna prezidenta Michala Kováče. Po pádu Mečiarovy vlády jeho hvězda zhasla a on žil samotářsky ve svém bratislavském bytě.

Podle sousedů byl byt dlouho prázdný. „Byt patřil otci, který zemřel před rokem. Od té doby sem chodili pouze vyvětrat a vybrat poštu,“ říká jeden ze sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám