Hlavní obsah

Paříž sevřená strachem pátrá po střelci útočícím na redakce

Paříž
Aktualizováno

Ve Francii probíhá rozsáhlé pátrání po muži, který střílel v deníku Libération, kde vážně zranil jednoho fotografa, a pak vypálil po sídle banky Sociéte Genérale. Nakonec donutil řidiče, aby ho odvezl na bulvár Champs Elysées. Muž je na útěku a policie jej ani nedokázala identifikovat. Preventivně postavila před redakce hlídky. V akci jsou stovky policistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily střelce v pařížské redakci Video: Reuters

 
Článek

Policie je přesvědčena, že za útoky a výhružkami stojí jediný muž ve věku 35 až 45 let, vysoký 170 až 180 cm, jemuž začínají šedivět vlasy. Policie pouze odhaduje, že muž jedná sám.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzská policie střeží redakci deníku Libération.

V pátek přišel útočník s brokovnicí do vchodu BFMTV, kde vyndal dva náboje ze zásobníku, které tam pohodil se slovy: „Příště vás neminu.“

V pondělí už střílel. V levicovém deníku Libération vážně zranil 23letého fotografa, kterého zasáhl do hrudi a břicha. Po operaci leží na jednotce intenzivní péče. [celá zpráva]

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Forenzní experti pařížské kriminálky na místě střelby v bance Sociéte Generále

Podle recepčních muž další rány nevypálil, protože se mu třetí náboj vzpříčil v komoře.

O dvě hodiny později muž střílel na sídlo banky Sociéte Genérale ve čtvrti La Défence. Poblíž, v Nanterre přepadl řidiče a donutil ho, aby ho odvezl na bulvár Champs Elysées. I když nad bulvárem kroužil vrtulník, policie muže nedopadla. Spekulovalo se, že mířil k Eiffelově věži, ale asi vstoupil do metra na stanici Jiřího V.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Šéf pařížské soudní policie Christian Flaesch ukazuje fotografii podezřelého.

Policie nezná ani motiv útočníka, ani jeho psychický stav. Snaží se ho identifikovat pomocí stop DNA, které zanechal v autě, jehož řidiče donutil, aby ho odvezl. Pátrá také na internetu, zda tam nezanechal vzkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám