Hlavní obsah

Záplavy na Sardinii si vyžádaly 16 obětí, někteří lidé se utopili v autech

Řím
Aktualizováno

Na 16 stoupl počet obětí záplav na Sardinii. Voda v ulicích města Olbia dosáhla po přívalovém dešti výšky až tři metry. Stovky lidí byly evakuovány, další se stále pohřešují, informovala v úterý agentura ANSA. Na ostrově vyhlásila vláda stav ohrožení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sardinii zasáhly bleskové povodněVideo: Reuters

 
Článek

Živel vyvolaný prudkou bouří strhl několik mostů a stál i za sesuvy podmáčené půdy. Většina obětí je z přístavu Olbia a z nedalekého města Gallura. Část lidí přišla o život, když se před velkou vodou snažila ujet v autech.

Mezi mrtvými jsou matka s dcerou, jejichž těla byla nalezena v automobilu. Tři lidé zemřeli při pádu silničního mostu v Olbii.

Zemřel i policista, jehož vůz smetla valící se voda, když jel doprovázet sanitku a spadl most.

Utopila se i čtyřčlenná brazilská rodina z města Arzachema. Když se voda dostala do jejich sklepního bytu. Mezi oběťmi jsou dvě děti..

Foto: Alessandra Chergia, ČTK/AP

Zaplavené ulice města Uras

Do Olbie již v noci zamířil guvernér Sardinie Ugo Cappellacci, podle nějž se jedná o "tisíciletou vodu".

"Situace je tragická. Hotely v Olbii jsou plné lidí, kteří museli uprchnout. Jsou tam tisíce lidí, kteří mají poškozené domy," řekl Cappellacci televizi SkyTG24.

Foto: Max Solinas, ČTK/AP

Nákladní lodě v bouři u Sardinie

Lidé na severu ostrova byli podle agentury ANSA po bouři bez elektřiny, nefunguje velká část veřejné dopravy. Řada škol zůstává zavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám