Hlavní obsah

V Paříži stříleli v novinách Libération, zranili asistenta

– Paříž • Aktualizováno

Neznámý útočník střílel v pondělí v budově levicového deníku Libération ve francouzské metropoli. Vážně zranil 27letého asistenta fotografa, uvedly noviny na svém webu. Policie po incidentu nařídila ochranu všech redakcí médií v Paříži. Krátce po útoku byla hlášena střelba také od pařížského sídla banky Société Générale. Policie muže, který pravděpodobně jednal sám, stále nedopadla.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzští policisté před redakcí listu Libération

Článek

Muž vešel do budovy redakce ozbrojen brokovnicí před čtvrt na jedenáct. Vypálil dvě rány, přičemž zranil asistenta fotografa. Po útoku beze slova utekl.

Okolí budovy policie uzavřela.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzští policisté zajistili okolí deníku Liberation.

Jedná se nejspíš o stejného muže, který v pátek v Paříži napadl jinou redakci. Se střelnou zbraní pokoušel vtrhnout do redakce televizní stanice BFMTV, která zajišťuje krátké zprávy pro zpravodajské informační tabule. Nevypálil žádnou ránu a nikdo nebyl zraněn. Ostraha BFMTV se před mužem schovala, a neviděla mu tak do tváře. Muže ale hrozil, že příště bude střílet a na místě pohodil dva náboje.

Zpravodajská televizní stanice LCI ale uvedla, že náboje použité v pondělí a nalezené v pátek jsou stejné.

Krátce o střelbě v redakci Libération neznámý muž kolem poledne dvakrát vystřelil před výškovou budovou Société Générale v moderní čtvrti La Défense na okraji Paříže. Nikoho nezranil, zasáhl jen jedno okno budovy. Podle očitých svědků se střelec tvářil vylekaně.

Hollande: Prioritou je zadržení

Francouzský prezident François Hollande z návštěvy Izraele vzkázal, že prioritou je zadržení muže, "jenž se pokusil zabíjet a který ještě může někoho zabít".

"Jediný smysluplný pokyn je ten, který jsem dal ministrovi vnitra a všem bezpečnostním složkám: zadržet a zatknout tohoto střelce, protože nesmí ublížit komukoli dalšímu," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám