Hlavní obsah

Ruští nacionalisté napadli polské velvyslanectví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Dělbuchy a dýmovnicemi ve středu napadla skupina maskovaných útočníků polské velvyslanectví v Moskvě. Policie na místě čtyři výtržníky zadržela. Incident byl podle agentury RIA Novosti reakcí na pondělní napadení ruské ambasády při demonstraci pravicových radikálů ve Varšavě, při níž byl poškozen areál velvyslanectví a zatčeno bylo přes 70 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruští nacionalisté napadli polské velvyslanectvíVideo: Reuters

 
Článek

K útoku na polskou ambasádu se přihlásilo ultranacionalistické křídlo opoziční skupiny Jiné Rusko. Zadrženým podle ruských médií hrozí několikadenní tresty vězení. Moskevská policie vyslala k ostraze polského velvyslanectví posily, aby předešla dalším útokům.

Polský prezident Bronislaw Komorowski se ve středu Moskvě za pondělní incident ve Varšavě omluvil. V prohlášení, které vysílal polský rozhlas, označil prezident útok na ruskou ambasádu za „absolutní skandál, který nelze ničím omluvit”.

Ministerstvo zahraničí podle mluvčího Marcina Wojciechowského sepsalo omluvnou nótu vyjadřující nad incidentem hluboké politování. „Doufáme, že to pomůže uklidnit situaci,” řekl mluvčí agentuře PAP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dav ve Varšavě vzal útokem ruskou ambasáduVideo: Reuters

V pondělí při oslavách svátku nezávislosti polští nacionalisté házeli na ruskou ambadádu dělbuchy, kameny a lahve. Pak zapálili bránu před budovou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám