Hlavní obsah

Členka Pussy Riot si odpyká trest na Sibiři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Vězněná ruská punkerka Naděžda Tolokonnikovová byla převezena do vězeňského tábora v Krasnojarském kraji, řekl ruský ombudsman Vladimir Lukin. Tam ji „na vlastní žádost” hned přemístili na „marodku”. Oficiálně má vězeňská správa o místě pobytu vězeňkyně informovat příbuzné v nejbližších dnech. O místě věznění členky skupiny Pussy Riot nebylo nic známo od 21. října.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Odsouzené členky Pussy Riot. Naděžda Tolokonnikovová sedí vpravo.

Článek

Lukin uvedl, že si bude zbytek svého trestu odpykávat v rodném Krasnojarském kraji na Sibiři, aby se usnadnilo její následné „zapojení do společnosti”. S odvoláním na vězeňské zdroje oznámil, že je v káznici IK-50, která se nachází v obci Nižnij Ingaš asi 300 kilometrů východně od sibiřského Krasnojarska.

Vězeňská správa prý dbá na to, aby v zájmu budoucí „resocializace” Tolokonnikovová pobývala co nejblíže svému rodišti.

Nejistota ohledně místa věznění Tolokonnikovové vyvolávala v ruských opozičních kruzích i v zahraničí nervozitu, protože její zdravotní stav není po hladovce uspokojivý. Pokud ruský nejvyšší soud nevyslyší její odvolání, dostane se a svobodu příští rok v březnu.

Tolokonnikovová byla spolu s dalšími dvěma členkami Pussy Riot po loňské protestní performanci v moskevském chrámu za hanobení církve odsouzena ke dvěma letům vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Vězněná členka Pussy Riot drží hladovku

Vězněná členka punkové skupiny Pussy Riot Marija Aljochinová ve středu zahájila protestní hladovku. Důvodem je podle tiskových agentur rozhodnutí soudu...

Výběr článků

Načítám