Hlavní obsah

Český horolezec poslal rodině SMS na rozloučenou a zmizel v Tatrách

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V Tatrách zmizel český horolezec, v pondělí 28. října odjel na Slovensko a od té doby se neozval. Jaroslav Žilinský (36) z Hradce Králové měl jízdenku do Liptovského Mikuláše, 29. října se formou SMS zprávy rozloučil s rodinou a následně vypnul telefon. Rodina požádala slovenskou horskou službu o pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Slovenští horští záchranáři po něm pátrali 31. října a prvního listopadu ve vytipovaných lokalitách Západních Tater, ale bezvýsledně.

Rodina a přátelé ve výzvě zveřejněné na internetové stránce Horské záchranné služby požádali všechny návštěvníky Nízkých, Západních a Vysokých Tater, aby pátrali ve vrcholových nebo návštěvních knihách na chatách a útulnách po nějakém vzkazu od zmizelého horolezce, který má doma půlroční dceru Barunku.

„Bohužel možností, kam se mohl vypravit, je nespočet. Není v silách našich ani horské služby prohledat vše,“ píše rodina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám