Hlavní obsah

Po třináctileté německé dívce se už pátrá v celé střední Evropě

– Freiburg

Pátrání po půl roku nezvěstné třináctileté německé dívce Marii Henselmannové z Freiburgu bylo rozšířeno na další země střední Evropy. Důvodem je, že v polském městečku Gorlice byl spatřen automobil a pes třiapadesátiletého Bernarda Haase, který nezvěstnou Marii zřejmě doprovází.

Foto: Policie ČR

Hledaná dvojice je nezvěstná již půl roku.

Článek

„Veřejné pátrání bylo rozšířeno na Chorvatsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko a Maďarsko,“ řekla DPA mluvčí německé policie. Pes a auto muže, který dívku doprovázel, byl spatřen v červenci v Polsku.

Česká policie se na veřejnost během září obrátila už dvakrát. Dostali několik tipů, které policisté prověřovali, ale hledanou dvojici neobjevili.

Maria zmizela 4. května. Policie se domnívá, že je stále s 53letým mužem z porýnského Blombergu. Dívka se s ním seznámila na chatu.

Policie předpokládá, že dívka s mužem odešla dobrovolně. Přesto by ale šlo o trestný čin. Na muže, který je podezřelý z odebrání dítěte a sexuálního zneužívání dětí, byl vydán mezinárodní zatykač.

Německá policie od obyvatelstva dosud dostala zhruba 500 tipů. Horká stopa však mezi nimi nebyla, řekla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám